Heusden ontmoet Iran

Heusden ontmoet Iran

Het is weer WK voetbal. Ditmaal in Rusland. Ik zal niet bij het supporterslegioen zitten in Rusland. Wie waarschijnlijk wel enkele wedstrijden gaat meepikken is Darya Safai. Iemand die ik ben beginnen te volgen op facebook, ik vermoed na een artikel van “Let Iranian women enter the stadions”. Mijn interesse in de Perzische cultuur en mensen werd na het lezen van de boeken van Azar Nafisi getriggerd.

Voordat ik Darya Safia kende en volgde op facebook had ik haar al ontmoet . Dat was in september 2013 in Schotland tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Schotland. Ik had haar toen gefotografeerd omdat zij met haar gezelschap als een gezellige ambiancegroep overkwam (en natuurlijk omdat ze ook fotogeniek zijn!). Jaren later kreeg ik van haar bevestiging dat zij het inderdaad op de foto was. Haar warme antwoord bevestigde mijn gevoel dat ik had over deze vrouw.

Eind januari stelde Darya zich kandidaat voor de NVA. Ik vond het jammer dat ze zich kandidaat stelde bij een politieke partij. Persoonlijk vind ik dat als criticus-lobby’er-journaliste je je niet politiek mag binden. Nu zal men sneller in haar artikels de link naar de NVA maken, terecht of niet, dat laat ik in het midden. Het is trouwens al gebeurd.

Toch hoop ik dat Darya Safia in de politiek sneller kan bereiken waarvoor ze nu al zo lang ijvert en niet alleen in Antwerpen (zie mijn nog volgend artikel). Hopelijk loopt ze geen desillusie op zoals sommige, vergeef me de uitdrukking, witte konijnen voor haar.

Gelukkig heeft ze voor de verkiezingen nog het WK-voetbal!
En ik laat me voor één keer, zoals de politieke partijen, vangen in het uitspelen van wij/zij: “Wij worden wereldkampioen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.