Koop bij de lokale handelaar

Koop bij de lokale handelaar

Thuis heb ik bij de paplepel binnengekregen dat wij bij de lokale handelaars moesten kopen.
In 2009 heb ik op vakantie een Rotterdammer ontmoet die het jammer vond dat alle kleine winkels verdwenen en dat bij hem er alleen nog maar friet-chinezen waren. Tevens waren alle grote winkelstraten gevuld met Blokkers, Kruitvatjes, H&M, …. Ik zei hem dat bij ons er nog veel unieke winkels waren.
Maar als ik nu eerlijk ben. Wat is bij ons al verdwenen waarvoor niets in de plaats is gekomen. Deze ken ik zelf nog: 4 verfwinkels, 3 slagers, 5 café-tjes, 2 fotowinkels, 1 juwelier, 3 wasserettes, 1 buurtwinkel, tabakswinkel, 2 drukkerijen, speelgoedwinkel, ….
Toch poog ik zoveel mogelijk om bij lokale handelaars te kopen. Waarom? Voor de perfecte service die ik daar krijg. …………….
En soms wordt dat beloont met een prijsje. Zoals de ballonvaart die ik heb gewonnen bij de aankoop van een grasmachine bij Hendrik Claes.
Samen met mijn promotor van de middenstand (mijn vader!) heb ik daardoor een mooie ballonvaart kunnen maken. Dank je Hendrik, dank je SABO.

De start

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.