zondag uitgebreid

zondag uitgebreid

Eindelijk tijd om eens uitgebreider te bloggen.
Gisteren zijn we na een vlotte busreis aangekomen. De inschrijvingen en formaliteiten verliepen zeer snel en goed. De Fransen hier spreken vlot Duits en Frans.
Helaas bij het aankomen in ons logies kregen wij een koude douche, zowel letterlijk als figuurlijk. Een foto van ons klaslokaaltje heb ik al gepost. De douches bevinden zich in een andere blok aan de andere zijde van de straat. Eén gemeenschappelijk douche voor meer dan 400 mensen, dat lijkt ons een beetje weinig voor een 8-tal douchekoppen (toegankelijk van 6.00 tot 10.00 en van 17.00 tot 20.00)
We zijn dan maar een beetje de stad gaan verkennen. Wat viel ons gisteren op:
1.       Veel gevels zijn beschilderd met gevelpatronen (o.a. stadshuis)
2.       Er is hier blijkbaar een verscheidenheid van bevolkingsgroepen
3.       Het drinken is hier echt niet goedkoop. Met als klapper een toeslag van 20 cent per consumptie als je op terras zit en een toeslag van 50 cent per consumptie na 21.00 uur.
4.       Het avondeten was kippenstoofvlees met pasta (volgens menu) maar voor ons kon dit evengoed aardappelen of iets anders geweest zijn.
5.       Er is een enorm goed gestructureerd bus en tramnetwerk.
6.       De enige te bespeuren Franse vlag was dit aan het stadshuis. De nationale feestdag werd duidelijk in mineur gevierd na de treinramp te Parijs.
Gisteren zijn we vrij vroeg gaan slapen, we moesten vandaag om 08.00 uur oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.